corneliasdagbok

Alla inlägg under december 2013

Av Cornelia Andersson - 16 december 2013 22:14

Halloj!

Idag böjade sista skolveckan innan lovet, blev lite rörigt med de nya busstiderna och förvirrade människor virrade omkring som yra höns överallt!
Till skolan kom jag iallafall. Idag på schemat stod det:
Samhällskunskap
Svenska
Lunch
Matte 
Engelska

De två första lektionerna gick kalas medans lunchen blev aningen rörig och inte riktigt vad vi hade tänkt oss.
Matten och kalasbra, även engelskan. Höll mitt 'tal' om mina två APL (-praktik) veckor. Gick jättebra faktiskt. Minimum längd var 2 min. Mitt var 2min och 29 sekunder. Helt okej faktiskt! Supernöjd!

Hemresan? Njaa,
Skånetrafiken lurade ju mig och Vanessa något fruktansvärt! Först skulle vår buss gå från den ena hållplatsen, sen ändrade de sig till en annan, men när vi kom fram till den andra så visade det sig att bussen skulle gå från den första iallafall *suck* hjälplöst kunde vi se när vår bbuss körde utan oss och vi fick vredesutbrott haha, in på själva skånetrafiken och ställde oss och frågade ut en av de som jobbade där! 'Varför i hela fridens namn blir det såhär!?'
Jaja, vi fick vänta en halvtimme.

Hem, utsvulten och det tog 100 år innan maten blev färdig.
Hemmagjorda köttbullar, potatis och brunsås (samt inlagd gurka och svarta vinbärs gelé). Glass till efterätt.

Nu ikväll fotade Amanda mig och Katten hehe.
Här kommer några bilder från dagen.

             



Mobbade bilder, jag vet, men man får ju bjuda lite på sig själv för fasen!;)


/Cornelia

Av Cornelia Andersson - 15 december 2013 19:52

Idag var det att gå upp tidigt och sedan for jag till stallet för en dags stalljour.
Anlände till stallet ca. 08:30 (en halvtimme innan stalöjouren började) och då fick jag ta hand om de små hundarna, eller ja, mest Selma.
Sen traskade jag ut till sadelkammaren och bytte från det osa, till det vita schabraket (inför riduppvisningen) och fy sjutton vad hästarna gick igång i stallet! Vrålhungriga tydligen och så höll ju såklart Bessie och Hemlis på att tramsa med varandra, de slutade aldrig liksom *suck*.
Sen stängde jag kattluckan upp till loftet (om det nu skulle vara av intresse att veta).

Strax därefter började stalljouren, mocka, mocka, mocka. Ovanligt mycket mockande kändes det som. Well, hela stund uppfriskades av att Barbro var där. Haha, den människan har man kul med!
Jaja, både bra och mindre bra saker hände, men alla gör ju misstag och ingen blev ju skadad eller liknande.

Unghästarna var extremt pigga idag och det var tur att de fick komma ut och rasta av sig. Har nog aldrig sett så glada och pigga små hästar tidigare. Både roligt och livsläskigt att titta på, men även då gick allt bra, det är ju.. bra.

Uppvisningen då? 
Well jag var en julgran..
Ekipagen?
Matilda - Kim
Maria - Jolly
Emma - Rocky
Sara - Älton
Amanda - Ännie
Cornelia (jag) - Candy
Anna - Bessie
Jossan - Chianti
Alfons - Alma
Sara - Apollo

Alla, utom jag och Candy skötte sig exemplariskt. Jag och Candy var mest inne och fick göra mindre volter i galoppen, eftersom hon var väldigt extremt pigg. Aja, hästen var nöjd och glad, då är jag också det.

Kom nyss på, i skrivandets stund, att jag inte fotade något av uppvisningen, utan endast lite bilder på Selma från i morse. Några av de bilderna kan jag ju visa!
   



/Cornelia

Av Cornelia Andersson - 14 december 2013 22:33

Här kommer en mindre bildbomb på några av hästarna, mig, katten, systrarna etc.

                                                                                         


/Cornelia

Av Cornelia Andersson - 14 december 2013 21:17

Vad är det egentligen med vissa föräldrar, som anser att deras barn inte får umgås med människor av det andra könet?
Likadant när det gäller att sova över.
Speciellt, oftast, tjejers föräldrar. Visst jag kan förstå att man kanske inte vill att ens dotter ska sova i samma säng som en kille, om tjejen är under 15. Men hallå, att inte f sova över alls? kom igen.
Kan ju vara samma sak med killens föräldrar, menar absolut inte att föräldrar är mer rädda om sina döttrar, men det är oftast tjejer som inte får.
Såklart bestämmer föräldrarna tills barnet är 18 och ev. flyttat ut, men någon måtta får det ju faktiskt vara.
Tänk de som har fler vänner av det andra könet och då inte ens får åka och övernatta med sitt lilla 'kompisgäng'. Nej, jag blir faktiskt aningen frustrerad. Man måste ju faktiskt få träffa sina vänner, utanför skolan också.

När jag tänker på sånt här, så börjar jag även tänka på hur jag skulle agera, om jag skulle varit förälder, i en situation, som t.ex att ens barn frågar om den kan sover där, eller där o,s,v.
Om jag ska låta mitt barn vara tillsammans/ihop (you name it) med vem den vill, alltså kön, ras, hudfärg etc.

För mig är det självklart att man ska få vara tillsammans med den man älskar, och inte bara en som ens förälrar har 'tillåtit'.
Nej, det är ett eget val!.

Och nu när jag fått det ur mig, så kan jag ju meddela att det aldelles strax kommer upp några bilder från igår ('många' på mig faktiskt, som syrran plåtade).



/Cornelia

Av Cornelia Andersson - 11 december 2013 00:33

Igår var det ju tänkt att åka till skolan, men eftersom det istället blev ett besök till vårdcentralen (och fick konstaterat att jag har sträckt en muskel i magen, pga. en 'fight' med en av hästarna haha), så fick jag åka till skolan för första gången idag istället (har ju varit ute på praktik på hööks i 2 veckor).  2 lugna lektioner idag, skönt med en lugn start.
Iallafall, började den första lektionen (hund) 08:20 fram till ca. 11:00 därefter hade jag lunch till ca 11:20 sen gick jag och Jasmine och hämtade Jasmines hund (Dolly) och vi tog en långpromenad med henne (var tillbaka vid skolan ca 12:30) härligt! Efter det hade vi Naturbruk fram till ca 14:15 eller något sådant, sen tog jag bussen från skolan till centralen tillsammans med Vanessa, det dröjde 30 min innan vår buss hem skulle komma, så vi gick in en runda på stan och köpte choklad. Kom tillbaka till centralen lagom i tid till vår buss kom, och vi hann tjabba några få minuter med Sandra också. Sen åkte jag hem!

Här hemma fanns det väll inte så mycket att göra, mer än att mata de små odjuren (kaninerna, hamstern och katten) innan jag fick byta om till stallkläderna (hittade såklart inte min stallnyckel) och sen bar det iväg till affären med mamma för att handla lite mat. (innan jag skulle till stallet)

I stallet sen då?
Jo, ställde mig och snackade lite med Ulrika, och liksom försökte få klarhet i lite saker som hänt tidigare, innan det var dags för mig att fixa hästen. Borstade, sadlade etc.
Fick rida utan ridvästen eftersom om jag hade haft den så skulle den tryckt mot magen, vilket skulle göra ont på 'sträckningen'    *suck*.
Vi skulle träna på lite ridprogram inför juluppvisningen, alltså skulle vi rida på ett led. Men eftersom min 'lilla ponny' inte hann med de framför så bra som jag hoppades så fick jag och hon vara först. Då gick allt mycket lugnare hehe. Formen och arbetet satt rätt bra, men jag kunde då inte sitta ner i arbetstraven,, aj aj i magen liksom. Så jag fick rida lätt *suck* Aja..

När jag hade ridit så åt jag, innan det sedan var dags att hjälpa Thea. Som skulle rida.
Gick hur bra som helst!

Slutet av stalldagen då? Hehe jo, de sista minutrarna tillbringade jag med Thea, Emmy, Emmys pappa och Ester!
Alla så himla underbara och hjärtegoda!


Här är lite bilder som Thea knäppte på mig, Emmy och Ester (Ja, Ester är en hund)

 

(Jag och Ester)


 
(Jag och Ester Pussas!)



 
(Jag, Emmy och Ester)


Tack!

/Cornelia

Av Cornelia Andersson - 2 december 2013 23:56

Kände att det var dags för nytt!

Vad tyckes?




/Cornelia

Presentation

HejHej och välkomna till min blogg!

Jag är en tjej född -97 vars intresse fokuserar på djur, foto och musik.

Jag går mitt andra år på gymnasiet, inriktning hund, och jag måste bara säga tack till alla underbara lärare, i högstadiet, som gjort detta

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards